Vols ser representant al consolat per les eleccions del 21-D?

El Casal informa:

La llei electoral preveu que durant els dies que dura el vot presencial exterior als Consolats (17, 18 i 19 de desembre), hi puguin assistir ciutadans com a REPRESENTANTS DELS PARTITS al procés electoral.

Què ha de fer un representant?
Durant les votacions en urnes a les Oficines Consulars, no hi ha interventors, només es permet la presència de representants de les candidatures, designats i autoritzats per a això.

Es necessita un recompte del total de vots emesos en cada consolat durant els tres dies per poder confrontar amb resultats oficials de recompte. Poden ser representants tants voluntaris com es vulgui però només pot haver-n’hi dos per cada llista simultàniament al consolat.

Al consolat es vota presencialment els dies 17, 18 i 19, així que caldrà que hi hagi algú durant tot el temps que les urnes estiguin obertes, per tant és bona idea que hi hagi relleus, per això com més voluntaris, millor. Al final de la votació s’aixecarà acta de la votació; és important obtenir-la, ja sigui que la donin o simplement fer-ne una foto. El que interessa és el TOTAL de vots per cada consolat.

Què cal per ser representant?
Només cal ser major d’edat i contactar algun paprtit per obtenir una credencial atorgada pels representants d’alguna llista. Els representant els trien els PARTITS, però no cal pertànyer a cap partit per ser-ho.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.