CASUÍSTICA PER PODER VOTAR AL 9N

Si teniu intenció de votar el 9N (deixant de banda el que pugui passar amb el TC), recordeu que heu d’enviar una pre-solicitud (adjunt VAD4 si sou residents temporals, adjunt VAD5 si sou residents permanents) a l’adreça de correu electrònic ccontrol@gencat.cat, fins el dia 7 d’Octubre.

Mes informació a http://www.9nconsulta2014.cat/com-votar.html

 

Hola a tothom,

Després que el secretari d’afers exteriors Roger Albinyana i el responsable dels residents catalans a l’exterior Daniel Gimeno, varen explicar a la 6a Trobada europea de les comunitats catalanes a l’exterior a Luxemburg, a aquí teniu  la  casuística dels catalans que poden votar el 9N (tot això condicionat si al final els partits catalans avui o demà decideixin continuar amb la consulta)

Casos:

A) Si ets un català resident a l’exterior, estàs inscrit al CERA (Ambaixada-Consolat) i t’has inscrit al registre de catalans abans del 26 de Setembre (Només 2547 catalans/es ho han fet).

  a1) Rebràs un correu electrònic que t’informarà del punt a on podràs dipositar el teu vot en dipòsit més pròxim. Per dipositar un vot, ho has de fer presencialment (no es pot delegar ni fer-ho per correu).

  a2) La Generalitat ha facilitat punts de votació a través d’institucions catalanes com Delegacions del Govern de la Generalitat i les oficines d’ACC1Ó. Els punts a on podràs dipositar el teu vot a l’estranger els pots trobar a: http://www.9nconsulta2014.cat/on-votar.html.  (També serà possible a Barcelona, s’indicarà en el correu electrònic rebut abans )

  a3) S’ha de respondre aquest correu electrònic del dia 1 al 7 d’octubre indicant a quin lloc aniràs a dipositar el teu vot.

  a4) Del 20 al 25 d’octubre pots dipositar el teu vot presencialment al lloc que has triat.

B) Si ets un català resident a l’exterior, NO estàs inscrit al CERA  i per tan no t’has inscrit al registre de Catalans a l’exterior de la Generalitat.

Si és així, segueixes empadronat al teu propi municipi català i constes en el Cens de Catalunya per poder votar.

Si el 9 de Novembre no ets a Catalunya: Pots demanar el vot anticipat per dipòsit, que el pots sol·licitar per email entre els dies 1 al 7 d’octubre al email:ccontrol@gencat.cat indicant a quin dels llocs de votació a l’estranger aniràs a dipositar el teu vot el 20 al 25 d’octubre i en aquestes dates, podràs dipositar el teu vot al lloc que hagis indicat.

C) Si ets un català resident a l’exterior i estàs inscrit al CERA i no t’has inscrit al registre de Catalans a l’Exterior de la Generalitat abans del 26 de setembre.

No pots votar el 9N i tampoc podràs donar el teu vot anticipat per dipòsit.

D) Si ets un català del principat que el 9N estaràs fora de Catalunya (per exemple de viatge de feina o de vacances).

Pots demanar el vot anticipat per dipòsit, que el pots sol·licitar per email entre els dies 1 al 7 d’octubre al email:ccontrol@gencat.cat indicant a quin dels llocs de votació a l’estranger aniràs a dipositar el teu vot el 20 al 25 d’octubre i en aquestes dates, podràs dipositar el teu vot al lloc que hagis indicat.

D) Si ets un català que vius fora del Principat però a la resta del territori espanyol

No pots votar el 9N i tampoc podràs donar el teu vot anticipat per dipòsit.

E) Si ets un català que estaves inscrit al CERA i vas empadronar-te a Catalunya 

Hi ha dues possibilitats:

    e1) Vas empadronar-te abans del Juliol del 2014-> En aquest cas, podràs votar el 9N al teu municipi a on t’has empadronat o utilitzar el vot per dipòsit (cas D)

    e2) Vas empadronar-te a partir del Juliol del 2014-> No pots votar el 9N i tampoc podràs donar el teu vot anticipat per dipòsit.

————————

Espero que els dubtes estiguin tots aclarits

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.