INFORMACIÓ VOT EXTERIOR

Benvolgut/da,
Tenint en compte l’afluència de preguntes rebudes a les bústies de votexterior@referendum.cat i registrecatalans.exteriors@gencat.cat, us preguem que llegiu atentament la informació que us proporcionem en aquest correu electrònic i només envieu consultes a les adreces esmentades en el cas que les vostres preguntes no estiguin resoltes aquí .
També heu d’escriure en el cas que us sigui necessari informar que heu exhaurit els 4 intents o bé si necessiteu un certificat d’inscripció al Registre per validar les vostres dades.
Moltes gràcies per la vostra col·laborar.

VOT EXTERIOR REFERÈNDUM 1-O
PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

1. Qui forma part del cens electoral per al vot a l’exterior? Formen part del cens per al vot a l’exterior aquelles persones que compleixen la condició política de català/na i que resideixen permanentment a l’exterior i estan inscrits al Cens d’espanyols residents absents (CERA) i al Registre de catalans residents a l’exterior.D’altra banda, és imprescindible que tinguin 18 anys o més el dia 1 d’octubre de 2017.

2. Quan s’ha tancat el cens electoral dels catalans residents a l’exterior? El cens es va tancar el dia 6 de setembre en el moment de la signatura del Decret 139/2017, de 6 de setembre, de convocatòria del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya.
Per tant, aquells que hagin rebut la confirmació d’inscripció al Registre de catalans residents a l’exterior abans del 7 de setembre, formen part del cens per al Referèndum.

3. Estic inscrit al Registre de catalans residents a l’exterior abans del 7 de setembre però no he rebut la informació electoral. Si esteu inscrit al Registre de catalans residents a l’exterior abans del 7 de setembre i no heu rebut el correu electrònic amb la informació electoral, pot ser per dos motiu:
1r. Perquè quan us vàreu inscriure ho vàreu fer sense informar d’una adreça de correu electrònic.
2n. Perquè quan us vàreu inscriure vàreu informar d’una adreça electrònica que no és unipersonal, és a dir, que més d’1 persona inscrita al Registre disposa d’aquesta mateixa adreça de correu electrònic.
Si no vau facilitar la vostra adreça electrònica o aquesta no era unipersonal caldrà que contacteu amb el Registre de catalans residents a l’exterior (registrecatalans.exteriors@gencat.cat) urgentment, annexant una còpia del vostre DNI o passaport i fent constar la vostra adreça de correu electrònic.

4. He rebut el correu electrònic i he accedit a la pantalla de validació de dades però, després d’1 intent se m’ha bloquejat, què puc fer?Us recomanem que canvieu de navegador (feu servir, preferentment, Chrome i Mozilla) i proveu de validar novament les vostres dades.

5. He rebut el correu electrònic i he accedit a la pantalla de validació de dades però, després de 4 intents se m’ha bloquejat, què puc fer?  Si es bloqueja la pàgina després dels 4 intents, heu de tenir en compte que les dades de validació de la identitat s’han de correspondre a les que vàreu facilitar al Registre de catalans residents a l’exterior. Per tant, si no recordeu aquesta informació amb exactitud, cal que feu el següent:
Si heu superat els quatre intents, contacteu urgentment amb el registrecatalans.exteriors@gencat.cat i sol·liciteu-los un certificat d’inscripció adjuntant còpia escanejada del vostre DNI o passaport.
En el cas que ja hagueu obtingut el certificat d’inscripció al Registre de catalans residents a l’exterior, properament rebreu una nova comunicació per tal de tornar accedir-hi.

6. Visc en un país en el que no existeixen les mides de sobre C4 i C6, quins sobres he d’utilitzar?En les instruccions que heu rebut, consten les mides d’aquests tipus de sobres, per tant, ajusteu-vos tant com us sigui possible a aquestes. Són les següents:

  • Sobre gran format C4 (324 x 229 mm, per introduir un A4).
  • Sobre petit C6 (114 x 162 mm per introduir un A4 doblat per la meitat i de nou per la meitat).

Penseu, especialment, que el sobre petit ha de tenir cabuda dins l’urna el dia 1 d’octubre per poder seguir el procediment que especifica l’article 22.1 del Decret 140/2017, de 6 de setembre, de normes complementàries per a la realització del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya.

7. Els sobres han de ser d’algun color en concret? No s’especifica el color dels sobres però, com sempre, evidentment és preferible sobre blanc o similar.

8. Segur que he d’enviar la documentació electoral a l’adreça que consta en les instruccions que he rebut?Sí, no dubteu que heu rebut les instruccions correctes i, per tant, heu d’enviar el sobre amb tota la documentació que se us requereix a l’adreça que hi consta.

9. En cas d’estar inscrit al Registre des del 2014 amb un DNI o Passaport ja caducats, cal que adjunti la fotocòpia del passaport/DNI vell o nou a l’hora de votar?

En el moment d’enviar la documentació necessària per poder votar, haureu d’adjuntar la còpia d’aquell DNI o Passaport que heu utilitzat per validar les vostres dades i, per tant, amb el que vàreu fer la vostra inscripció al Registre, encara que la seva validesa hagi expirat.

Atentament,
Generalitat de Catalunya

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.