ELECCIONS 21D

Benvolguts/udes,

El Govern de l’Estat espanyol ha convocat eleccions al Parlament de Catalunya el dijous 21 de desembre de 2017.  Per tant, com a catalans que residiu habitualment a l’exterior i que esteu inscrits al CERA (Cens d’Electors Residents Absents), podeu exercir el vostre dret de vot en aquesta convocatòria.

Com sabeu, en el cas del vot exterior, i segons la normativa vigent, heu de sol·licitar el vot (el conegut com a “voto rogado”) abans del 22 de novembre. Així, doncs, a continuació us facilitem informació relativa als diferents procediments i modalitats de vot, per si desitgeu exercir aquest dret.

Trobareu  informació general sobre el vot a l’exterior a l’enllaç següent: http://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/catalans-i-catalanes-exterior/informacio-electoral/

Així mateix, us fem saber que el Ministeri d’Afers Estrangers i de Cooperació ha elaborat un document de preguntes més freqüents, així com una infografia, que expliquen de manera resumida els procediments per exercir el dret al vot des de l’exterior:

 

El Calendari és el següent:

  • Del 3 al 10 de novembre Consulta del Cens Electoral que s’exposarà a Ambaixades i consolats
  • Del 3 al 10 de novembre Reclamacions per inclusió / exclusió al cens electoral
  • Del 3 al 13 de novembre Resolució de les reclamacions per inclusió / exclusió al cens electoral
  • El 14 de novembre Exposició de la resolució de les reclamacions als consolats
  • Del 28 d’octubre al 22 de novembre Sol·licitud prèvia del vot per correu (‘voto rogado’)
  • Del 25 de novembre a l’1 de desembre (o del 2 al 9 de desembre si hi ha recursos d’impugnació contra llistes) Tramesa de la documentació pel vot per correu des de les Delegacions Provincials de l’Oficina el Cens Electoral als electors que ho hagin sol·licitat
  • Del 25 de novembre al 17 de desembre Termini per a enviar el vot per correu al consolat o Ambaixada
  • Del 17 al 19 de desembre (ambdós inclosos) Dipòsit del vot en urna a consolats o ambaixades

Per qualsevol dubte respecte aquestes eleccions, podeu enviar un correu electrònic a l’adreça següent: eleccions@gencat.cat. Recordeu que també, per conèixer més detalls del procés i plantejar dubtes concrets us podeu adreçar a l’ambaixada o oficina consular més propera.

Salutacions cordials,

        Bústia del Registre de catalans a l’exterior

Àrea de la Catalunya Exterior

Govern de Catalunya

        Government of Catalonia

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.